Weekend!
Door: Michel Mulder
Blijf op de hoogte en volg Michel
05 Augustus 2005 | Verenigde Arabische Emiraten, Dubai
Na een paar dagen werken is het nu eindelijk weekend! Dat wil zeggen: één hele vrije vrijdag. De enige vrije dag in de week…
Hoe is het allemaal verder verlopen? Afgelopen dinsdag-middag ben ik dus voorgesteld op het project. Besix bouwt de derde brug over de ‘Creek’ in Dubai. 2 afzonderlijke oeververbindingen van elk ongeveer 2km lang om de stad te ontlasten van het toenemende verkeer. Al heel snel bleek dat ik zeker niet in de voorbereiding aan het werk zou gaan. Ze zochten blijkbaar iemand voor de uitvoering van de brugdelen boven het water. Daarnaast neem ik de “marineworks” over van een collega die op vakantie is. Kortom: vanaf die dag werd ik verantwoordelijk voor alles wat op, onder en boven het water gebeurt. Ach ja, je moet ergens beginnen… En natuurlijk met mijn jarenlange ervaring met weg- en waterwerken is dat geen enkel probleem??? Afijn, zo werkt het hier blijkbaar. Gelijk in het diepe. Maar ik zal zeker niet klagen! Het is zeker een enorme uitdaging. En het zal keihard zeker werken worden. Natuurlijk doe ik dat niet alleen. Er is een team van 6 uitvoerders waarover de werkzaamheden verdeeld worden, de ondergrondse infra, de op- en afritten, de brugdelen op land en zo ook boven water. Het is een enorme klus (ca. € 100 miljoen) waar een enorme ploeg met mensen mee bezig is. Op het hoogtepunt zullen er waarschijnlijk 2000 mensen aan het werk zijn! Ongelooflijk. Dat zijn toch andere getallen dan in NL of BE.
Over mijn verblijfplaats. Het Guesthouse is eigenlijk perfect. Er zijn 5 Indiërs die ons verzorgen. De kamers worden dagelijks schoongemaakt en de bedden worden opgemaakt. Er is een ontbijtzaal waar iedere morgen ons ontbijt geserveerd wordt. De dinerzaal (diner tegen betaling, beetje jammer) met echt een enorme TV. Hier zitten die Indiërs dan ook heel de dag als wij er niet zijn. En dan is er natuurlijk de tuin met zwembad en tennisbaan! De foto’s spreken wederom voor zich! Maar het Guesthouse is ook een soort van Besix-kroeg waar regelamtig borrels gegeven worden, waar oud&nieuw gevierd wordt en waar collega’s effe een biertje komen drinken.
Gisteren met collega’s de stad in geweest. Naar lokaal gebruik een biertje wezen drinken in één van de Ierse Pubs. Het stikt hier dus ook van de expat’s. Het was eindelijk een beetje afgekoeld (alhoewel…) en dus konden we lekker buiten zitten.
En hoe is het weer overdag? Lekker warm! En deze week bleek bijzonder warm. Ruim 47 graden en zeer, zeer vochtig. Heerlijk om dan als uitvoerder lekker veel buiten te zijn: zweten!
Sinds dit jaar is er dus ook de nieuwe wet dat in de bouw niet in de volle zon gewerkt mag worden van 12.30 – 16.30u in de maanden juli en augustus. Daar is de volgende oplossing voor: we beginnen gewoon om 4 uur ’s morgens… Waarom ook niet eigenlijk… Dat geldt (gelukkig!!!) niet voor mij. De marineworks zijn van 06.00 – 18.00u. Volcontinu in 2 ploegen.
Het is hier dus veel werken, werken en werken. Nog geen TV gekeken en ook nog geen pizza gegeten. Maar heb er alle vertrouwen in.
Oh ja, voor ik het vergeet. Fanmail kan gestuurd worden naar het volgende adres:
Six construct LTD.
Attention Michel Mulder
PO Box 13055
Dubai
United Arab Emirates
Is een heel verhaal geworden. Tot de volgende keer!!!
Doei!
05 Augustus 2005 - 09:09
Karin:
Zo hee, wat ziet dat er supergaaf uit zeg. Nou, je wordt wel verwend in dat huis met bediendes, maar dat heb je dan ook wel verdiend als je 6 dagen per week 12 uur per dag werkt, anders is het niet vol te houden.
Lekker zwemmen, lekker tennissen, voor zover je daar tijd voor hebt.
Dus je wordt meteen in het diepe gegooid wat je werk betreft, een hele verantwoording, maar erg spannend en leerzaam.
Ik kijk uit naar je volgende verhaal.
xxx -
05 Augustus 2005 - 09:14
Jeroen Den Tweede:
He Michel,
ik was ff bang, dat het lastig zou zijn om contact te hebben aangezien ook ik al mijn spullen bij je weet wel heb achtergelaten. Maar die angst was van korte duur. Ik ben net terug uit Spanje. Echt super tijd gehad daar. Nu voorbereidingen treffen voor mijn nieuwe avontuur dat as maandag van start gaat. Ik zal je ook zeker daarvan op de hoogte gaan houden. Expats: % vrouwen?
groet Jeroen -
05 Augustus 2005 - 09:46
Rikki:
Ziet er perfect uit jongen! Goed dat je direct voor de leeuwen gegooid bent op dat project. Daar leer je het meeste van. Stuur wat mooi weer deze kant op. Kunnen we hier wel gebruiken.
Groetjes
Rikki
ps. Hollandse pizza is toch beter. -
05 Augustus 2005 - 15:03
Michel:
Hoi Michel, we zijn je niet vergeten...maar het is hier superdruk! Alhoewel...druk? Als ik jouw verhalen lees trek ik mijn woorden terug! Geen gemakkelijk begin Michel, maar ff doorbijten en het komt vanzelf wel goed!
De 'guest house' ziet er super uit. Geniet van de weinig vrije tijd die je hebt. Tot hoors!
groetjes Nelson -
05 Augustus 2005 - 18:20
Nadine:
dag michel, amai gij woont
chicque ! en de hard werken
dat zul jij zeker wel
aankunnen
zeg, de modest zou ook graag jou avonturen lezen, kun jij dat regelen ?
groetjes
nadine -
07 Augustus 2005 - 15:48
Loekie:
nou michel erg leuk dat je ons ook op de hoogte houdt.
we zagen je huis te huur en we hadden nog het plan je uit te nodigen voor een lunch bij dudok maar je bent al weg.
wel even wennen voor je maar het is zeker een enorm avontuur. we wensen je je allerbeste en succes met al je nieuwe wekzaamheden , ik hooop dat je er je draai vindt hartelijke groet van karel en loekie en natuurlijk de meiden -
08 Augustus 2005 - 08:41
Lesley:
Loop ik ff achter, dat krijg je met vakantie en geen internet. Moest gisteren nog ff aan je denken met Monaco aan de Maas, je had een TOP-uitzicht gehad!!! Jammer voor mij... -
08 Augustus 2005 - 08:44
Lesley:
Was nog niet klaar...dussss...
Klinkt goed daar en de foto's zien er prima uit!! Heb je al mail daar?
Je moet maar zo'n tulband gaan dragen tegen de zon op je hoofd, hoor je er helemaal bij... ;)
Groetjes!! -
08 Augustus 2005 - 18:31
Barbara:
Hey
Heb je wk's van 1 dag of heb ik dat niet goed begrepen?? Aiaiai :-)
Seg het "optrekje" ziet er wel leuk uit hé, amai!
Uwe maat is terug uit VS heb ik gelezen...:-))
Seg kan ik je ergens mailen zonder pottekijkers?? haha
Alé doet dat daar nog goed en tja wij zullen weten te vertellen hoe een het nachtje R'dam of A'pen verlopen is hé ;-)
grtz
B -
09 Augustus 2005 - 06:15
Richard:
He Michel,
Dat ziet er mooi uit. Het lijkt wel of je daar op vakantie bent. Zwembad, tennisbaan, zonnetje en naar de kroeg. -
10 Augustus 2005 - 15:33
Ronald Schönberger:
Hai Michel,
Mijn vakanite zit er bijna op, dus ben ik weer op school! Zodoende kan ik weer over e-mail en internet beschikken! Mogelijk krijg ik het eindelijk ook thuis!!! Ach ja, ik ben nog duidelijk een product uit de vorige eeuw!!!
Tsjonge, tsjonge je avontuur is ook echt als avontuur begonnen. Gelukkig ben je niet in paniek geraakt. Het weer is bij jou beter dan bij ons, hoewel....... Ik weet niet of ik blij zou zijn met temperaturen van 47 graden Celsius!! Ik vond het op Corsica met ruim 30 graden al heet genoeg! Het was overigens een heerlijke vakantie!
Voor jou dus duidelijk geen vakantie, maar heel hard werken. Sterkte en veel succes gewenst. De plaatjes zien er overigens prachtig uit! Je nieuwe interieur is wel anders dan thuis!!!
Groeten van Ronald. -
11 Augustus 2005 - 09:37
Robbert:
Hey gozert! Leuk om zo eea te lezen over je avontuur in Dubai! Hopelijk zullen wij zelf ook nog een graantje meepikken van dit avontuur, maar dat moeten we allemaal nog ff bekijken. Duurt nog lang.
Onze vakantie was ook super! Zoveel dingen gezien en heel veel (veel te veel...) foto's gemaakt :) Zodra ze online staan, zal ik laten weten.
Veel plezier en succes met je brug! :) -
11 Augustus 2005 - 12:29
Marianne:
Ha oud-collega!!!!
Hoe ist met de BURKA's? Je zit wel goed aan de foto's te zien. Alleen die hitte das niet echt prettig en ik weet hoe heet dat is 47 graden.....! Na goed, je goed bedekken met linnen en je tulband om doen! Was het boekje nog leerzaam?
Groetjes Marianne