Kerst in de woestijn
Door: Michel Mulder
Blijf op de hoogte en volg Michel
28 December 2005 | Verenigde Arabische Emiraten, Dubai
Op de Engelstalige radiozenders werden ook hier de traditionele kerstliedjes als “Frosty the snowman”, “Let it snow” en “It’s gonna be a cold, cold christmas” volop gedraaid. MAAR HET KLOPT NIET!!! Het is hier namelijk nog steeds DERTIG graden!!! Langs alle kanten wordt geprobeerd een kerstachtig sfeertje te creëren, maar het lukt net niet helemaal. Het blijft tenslotte toch een islamitisch land. In de malls en in de hotels kom je kerstbomen en andere versiering tegen, maar op straat, in het openbaar blijkt helemaal niets van dit christelijke feest.
Ondanks de hoge werkdruk hebben we zondag 1e kerstdag toch een vrije dag. Overigens geen officiele feestdag, maar gelukkig wel door het bedrijf in ere gehouden. Enkele (moslim-) collega’s hebben wél gewerkt om de boel draaiende te houden. Maar wat doe je dan zoal met kerst in Dubai?
Kerstavond zijn we met z’n 3-en wezen eten in Trader’s Vic, een zeer, zéér goed restaurant aan Sheik Zayed Road. Een échte Cubaanse band verzorgde de muziek. Maar ik kan me toch niet aan de indruk ontlokken dat het Spaans niet helemaal Spaans was, hoewel ik het accent niet helemaal kom thuisbrengen. Maar het eten smaakte er zeker niet minder om en de ambiance was zeer goed te noemen. Een adresje waar we zeker vaker gaan komen.
Hierna naar Zinc, één van de ‘hottest clubs’ in Dubai op dit moment. Op een verdieping van het luxe Crown Plaza Hotel. Een discotheek met een heus deurbeleid, dus dat moet toch wel wat zijn? Maar niet op kerstavond! De livemuziek bleek een rapband, waarbij ineens een Aziatische she-male-iets-missy Elliot-lookalike op het podium verscheen. Rappen met een Aziatisch accent bleek niet helemaal onze favoriet die avond. En de ‘champagne’ (lees: niet te zuipen priklimonade) die bij het entreekaartje inbegrepen was, smaakte dus ook naar niets. Kortom: tijd om te gaan.
Na diverse omwegen op zoek naar vermaak op kerstavond, zijn we uiteindelijk diep in de nacht in een Filippijnse nachtclub geëindigd. Op de 4e verdieping van één of ander 1-sterren hotel niet ver van m’n appartement. Dat het bestaat in Dubai, ongelooflijk! In deze tent moet echt de hele Filippijnse samenleving in de Emiraten komen, want het was er barstensvol. Ook hier een live-band. Liever gezegd, 4 aantrekkelijke Filippijnse dames in een kerst-outfit. Zag er goed uit, en ze konden nog zingen ook. Zodra de band even weg was stond het podium weer vol met dansende, zeg maar springende Filippijnen. Eerlijk gezegd een vermakelijk gezicht, met ook hier een goede sfeer. Alsof we ergens in Zuid-oost Azië waren inplaats van het Midden-Oosten.
Op de kerstdag zelf hebben we met dezelfde 3 ge-ontbijt (zie foto) bij “Boulangerie & Pattiserie Paul” (maison de qualité fondée en 1889, jazeker!). Inmiddels m’n vaste stek voor het ontbijt/brunch/lunch op de vrije dagen. De rest van de kerstdag gevuld met shoppen en een krantje bij één van de vele koffieshops in de naastgelegen Burjuman-mall.
Eén van de reacties op de vorige verslagen sprak over een open en eerlijke berichtgeving. Die zal ik dan nu voortzetten: Kerst in Dubai SUCKS!!! Ik vind er geen HOL aan!!! Meer en meer verheug ik me nu op m’n verlof! Even terug naar familie en vrienden, naar huis! Ondanks de gezelligheid met collega’s mis ik toch de kerstsfeer van thuis. Zelfs de cartoons van Scoobydoobydoohooeee konden me deze dag niet opvrolijken. En dat wil toch echt wel wat zeggen…
En nu we de gekkigheid met kerst gehad hebben gaan we weer gewoon aan het werk. Sterker nog, nog maar één dag te gaan voordat ik vrijdag de 30e met verlof naar NL kom!!! Ik heb me voorgenomen dat het een rustig daagje gaat worden. De werkzaamheden zijn reeds overgedragen en dus kan ik me mentaal voorbereiden op 2 weken nietsdoen. Heerlijk!
Inmiddels ben ik aan de antibiotica om van mijn vasthoudende verkoudheid af te komen. Kan je hier gewoon in de apotheek kopen, zonder doktersrecept. Erg handig, mooi land is het toch. Hoop dat het virusje niet in NL de kop opsteekt, ‘k heb even genoeg van het hoesten, kuchen en niezen.
Voor allen die ik wél ga zien: tot héééél snel! Voor hen die ik ga missen: tot in september 2006???
In ieder geval iedereen een goed nieuwjaar gewenst!
29 December 2005 - 07:56
Frans Walraven:
Beste Michel,
Bedankt voor je mail en wens je een goede vlucht terug op vrijdag de 30e, en op de 31 e wens ik je een goede Hollandse jaarwisseling toe met veel vuurwerk en champagne van de Aldi ( was het beste getest).
Voor 2006 veel gezondheid en heel veel mails uit Dubai. -
29 December 2005 - 08:17
Karin:
hoi Michel
Je laatst werkdag, eindelijk!
Ik wens je een goede reis en succes met je koffer pakken vanavond. Neem iets warms mee voor als je op Schiphol aankomt, want het is echt superkoud hier. Ik kon vanmorgen niet eens tanken, dop vastgevroren.
Tot morgen.
xxx -
29 December 2005 - 10:16
Mandy:
Ha die Michel,
Heb net nog eens uitgebreid je berichtjes gelezen en je foto's bekeken. Wat ben je bruin man! Schrik maar niet als je naar Nederland komt want het is echt koud, het vriest overdag. Wordt in het week-end wel wat warmer. Als ik jou was zou ik, als voorzorgsmaatregel wat extra antibiotica innemen.
Ik las dat Judith geweest was, leuk! Vond ze het leuk? Leuke foto's, ik wist niet dat er bergen waren. Dom?????
Hee, Michel ik heb een gekke vraag, ik krijg van jouw nooit meer een berichtje dat er een nieuw bericht op je weblog staat. Vind je me zoooo stom dat je me uit je adreslijst gegooit hebt. Ik zou het leuk vinden als ik weer kan lezen hoe het met je gaat en zo. Ik moet nu altijd de mailbox van Thomas openen.
Gelukkig nieuwjaar alvast en veel plezier in Rotterdam.
Mandy -
02 Januari 2006 - 17:04
Lau:
Lieve Mies,
De allerbeste wensen in 2006!!! dat het maar een gezond en gelukkig jaar mag worden!!
Ik ga 2 feb voor 4 maanden naar Panama. Eindelijk besloten dus... Heb er zin in!!
Kus, Laura -
21 Januari 2006 - 20:21
Frans Walraven:
Heb jij adres van Basic in Brussel??
Groet frans