Visite #5 en Chicago
Door: Michel Mulder
Blijf op de hoogte en volg Michel
18 Mei 2006 | Verenigde Arabische Emiraten, Dubai
Wat hebben De Idealen allemaal uitgespookt in Dubai?
Ook deze heren kwamen met een vlucht van Emirates vanuit Düsseldorf aan in Dubai. Als bekend landen die graag op BELACHELIJKE tijden vanuit Europa. Aangezien er geen hotel was geregeld kon ik niets anders dan om een uur of 12 ’s nachts op het vliegveld zijn om ze op te halen. Uiteraard na een vlucht met enige vertraging en het regelen van een huurauto lagen we niet al te vroeg op bed. Hoewel ik me weer eens voorgenomen had om minder te klagen, wil ik toch effe kwijt dat ik die nacht zéééér weinig geslapen heb. Maar ik vond het echt wel erg leuk om de mannen weer te zien.
De eerste dag (maandag) hebben ze zich geloof ik vermaakt in Bur Dubai, naar de Creek enzo. ’s Avonds hebben we gegeten in het inmiddels voor bijna iedereen bekende Sevilla’s. Tapa’s eten met uitzicht op de bouwplaats van Wafi Mall. Mooi, al die kranen bij nacht. Maar het eten smaakt er niet minder om, en de liters sangria al helemaal niet!
De dinsdag heb ik de mannen ontmoet bij mij op de bouwplaats in Fujeirah. In alle vroegte zijn ze vertrokken (ahum…) om uiteindelijk rond de middag aan de andere kant van het land aan te komen. De Idealen aldus voorgesteld aan de collega’s. En na een zeer informatieve en zeer uitgebreide rondleiding (allemaal inclusief in het geboekte vakantiepakket) hebben ze de weg langs Dibba en de Oostkust gevolgd. Blijkbaar de moeite waard, maar dat wist ik al!
De woensdag is door de heren besteed aan shoppen. Ik zei het al eerder, ze doen werkelijk álles samen… Ze kopen dan saampjes t-shirtjes, slippers, souveniertjes, kadootjes voor thuis, echt reuze gezellig allemaal. ’s Avond een hapje en een seesha in The One & Only Royal Mirage, want ook hier moet je geweest zijn!
En ongelooflijk maar waar, maar ik had zowaar een extra vrije dag op donderdag! Althans, ter compensatie van die vele gewerkte vrijdagen. En wat hebben we gedaan? Na het uitslapen en uitgebreid ontbijten bij “Boulangerie & Pattiserie Paul” (maison de qualité fondée en 1889, jazeker!) zijn we gaan QUAD-crossen in de woestijn. YEAH BABY! En dat was best even wennen op zo’n ding met 4 wielen in het zand. Gelukkig was het extreem heet die dag en stond er lekker veel wind zodat we volledig ge-sandblast zijn. Tijd voor een bad in de Hatta-pools. Vlakbij en dus best wel lekker om effe te zwemmen in dat natuurlijke zwembad.
’s Avonds was er een bbq van de zaak in het Jumeirah-Guesthouse. Aangezien de uitnodiging ook voor de ‘spouse’ was, heb ik ze alle 4 meegenomen. Gratis vreten & zuipen op kosten van, we zijn natuurlijk wel échte Hollanders. Voor mij was het erg gezellig omdat ik veel collega’s al een tijdje niet meer gezien heb.
Later die avond met veel van de collega’s op stap naar “Doubledeckers” in één van de luxere hotels vlakbij Sheikh Zayed Road. Op dit moment de hottest bar in Dubai. Hier was ook Het Gezin met Patrick, een oude vriend van hun die al 11 jaar in Dubai bleek te wonen. En dat is toch echt wel leuk om na jaren hier een vriend tegen te komen. En 11 jaar in Dubai wonen, dat vind ik echt heel knap!
De laatste dag hebben we besteed aan cultuur en luxe. Cultuur in de vorm van een heus bezoek aan het National Museum in Dubai. Hier was ik zelf overigens nog niet geweest, maar is zeker de moeite waard. Het geeft een zeer goede indruk van de ontwikkeling van Dubai.
Met Patrick en zijn vrouw hebben we het 2e deel van de vrijdag doorgebracht in pure luxe! Namelijk een bezoek aan de Burj al Arab, misschien wel hét icoon van Dubai waar je eigenlijk geweest móet zijn. Na een toertje en een drankje door Madinat Jumeirah en de bijbehorende hotels van topklasse zijn we geëindigd in een goed Italiaans restaurant. Dit was met recht een zeer geslaagde laatste dag te noemen!
En toen gingen de mannen weer weg. Na een verblijf van een paar dagen op de site (na weer ongelooflijk hard gewerkt te hebben) kwam ik thuis in Bur Dubai. Tegen alle verwachting in, trof ik mijn huis in zeer schone toestand aan, zelfs zonder verbouwingen, verplaatsingen van meubelen of wat dan ook. Een aangename verrassing, aangezien ik de heren al langer ken…
Ik vond het geweldig dat ze er waren. Wanneer komen jullie weer???
Het afgelopen weekend zijn we met een aantal collega’s en kennissen naar een musical geweest: ‘Chicago’. Voor het eerst in de geschiedenis van Dubai en de hele UAE is een bekende musical hier naartoe gehaald. En wat voor één! Voor de gelegenheid is de hele Broadway-cast naar Dubai gevolgen om hier een 10-tal uitverkochte voorstellingen te geven. Met kaartverkoop in natuurlijk de Emiraten, maar ook in Cairo en Kuweit is dit toch wel een culturele mijlpaal in de geschiedenis van het Midden-Oosten. Heel Dubai hing vol met reclame van ‘Chicago’, de kranten en tijdschriften stonden er vol van en de radiozenders bleven maar vol lof over de musical.
We kunnen klagen over de beperkte ruimte, de warmte tijdens de voorstelling en die
#@%*&$ stoeltjes waar we op moesten zitten, maar het was gewoonweg geweldig! De organisatie was meer dan goed te noemen, en dat voor een eerste keer. En dat het de cast van Broadway was, was overduidelijk! Helemaal top, een geweldige voorstelling!
Dat het juist ‘Chicago’ was is opvallend, aangezien het gaat over overspel en moord en de spelers waren zéér schaars gekleed. Dat het allemaal kan in dit ‘islamitisch’ land. De eerste rijen op de tribunes werden natuurlijk gevuld door de Arabieren zelf, je moet die lekkere lijven van de spelers wél goed en van dichtbij kunnen zien… Ook dit is weer Dubai.
Bijna was ik niet meegegaan naar ‘Chicago’. De donderdagmiddag ben ik van zo’n anderhalve meter hoogte op m’n armen gevallen. Ineens lag ik beneden en kwamen er 10 Indiërs aangerend om hun baas te helpen. De laatste keer dat ik zo hard gevallen ben kan ik me niet eens herinneren. In eerste instantie leek de schade mee te vallen, maar toen de pijn in m’n rechterarm toenam toch maar naar het ziekenhuis gegaan. Ik wilde het ziekenhuis in Ras al Khaimah vermijden (volgens mij behandelen ze er meer kamelen dan mensen) en dus met een chauffeur van de site naar een ziekenhuis in Dubai. Zijn collega’s kwamen stuk voor stuk vertellen “Good driver sir, no problem, no problem”. Maar waarom krijg ik ongevraagd deze informatie??? Toen we weg wilden rijden in z’n 2e versnelling en de auto sputterde, ging er bij mij een lampje branden. Ruim een half uur hebben we onderweg in de 4e versnelling gereden; maakt best veel herrie zo’n Lancer-iets op zo’n hoog toerental. Uiteindelijk in Dubai heb ik ‘m toch maar de functie van de 1e tot en met de 5e versnelling uitgelegd. “Good driver sir, no problem, no problem”. Het zal wel…
In het ziekenhuis aangekomen verrekte ik inmiddels van de pijn. Helemaal geen probleem om dan ruim een half uur op een arts te wachten. Om een goede röntgenfoto te maken werd m’n arm in allerlei, toch enigszins oncomfortabele posities gedrukt. BEN JE NOU HELEMAAL VAN DE POT GEPLEURD? Ben ik in het ABATTOIR ofzo? Ik kwam echt niet meer bij van de pijn, GODVERDEGODVER. Grote jongen als ik ben kon ik nog net m’n tranen bedwingen. Gelukkig bleek er bij nadere inspecties van de foto’s geen botbreuk en mocht ik uiteindelijk weg met een rekverband om m’n rechter elleboog. 48 uur rust houden en een medicijnenkuur. Dat moet dan maar…
Er was ook een leuke bijkomstigheid aan dit zeer ernstig ongeval (naast die heerlijke ‘vrije’ donderdagmiddag natuurlijk). In het ziekenhuis ben ik geholpen door een Iraanse verpleegster (een zeer aantrekkelijk ding als ik het mag zeggen). Aan de praat geraakt vertelde ze -na het gebruikelijke blablabla (where you from? how long you here?)- dat het absoluut zeer veilig is om in Iran te reizen en dat ik er zeker naartoe moet gaan. Daar ben ik het helemaal mee eens! Volgens haar moet je élk land op de wereld gezien hebben. En ook daar ben ik het helemaal mee eens! Dus, eind van het jaar op naar Iran!
Maar volgende week eerst naar Syrië en daarna naar Libanon!
18 Mei 2006 - 12:05
Karin:
Hee Michel
Weer een leuk en lang verhaal, maar eh, waar zijn de foto's?
We willen die zogenaamde ideale schoonzonen natuurlijk wel even keuren (de foto op hun website is niet zo duidelijk).
Ik wens je heel veel plezier in Syrië en Libanon en dat je met veel mooie herinneringen en foto's terugkomt.
groetjes
18 Mei 2006 - 13:40
Ideale Arthur:
Met een grote glimlach op mijn smoel heb ik je verslag gelezen. We voelen ons vereerd dat we deze week in jouw appartement mochten doorbrengen. De vier luchtbedjes lagen daar eigenlijk ook wel heel erg mooi. 's avonds uitzicht op een 2 bij 2 scherm met de meest fantastische films. Ja we hebben ons zeker vermaakt. En als we dan even niks te doen hadden werd er driftig gepunnikd. Want laten we wel zijn, we moeten ons altijd vermaken.
Michel erg bedankt voor deze geweldige week en ik moet je zeggen dat ik 's morgens de broodjes van Paul wel erg mis.
Het ga je goed de komende tijd en wellicht tot snel..
Xrthur -
18 Mei 2006 - 15:13
Karin:
Hee toch nog foto's, mijn eerste reactie was te snel.
Nou, ideale schoonzonen? Weet je zeker dat ze niet ontsnapt zijn uit ... -
18 Mei 2006 - 17:59
Nadine:
hoi michel,
hopelijk snel beterschap met je arm, en amai dat bezoek uit NL dat is heel wat knapper dan het vorige uit B. leuke reis volgende week, ik hoorde hier wel zeggen dat het in het midden-oosten een 'hittegolf' is. Nog warmer dan 40 graden !
groetjes
nadine -
20 Mei 2006 - 15:32
Modest:
Michel
Belofte maakt schuld. Ik zou wat meer schrijven, dus bij deze. En als je dan wat andere reacties leest dan moet je wel niet?
Het was in ieder geval een zeer aangename ervaring om daar eens rond te toeren, en het is zeker beter dan er de godsganse dag in die warmte te moeten werken.
Ik denk dat jullie concurrentie gaan krijgen.
Buenos Aires gaat er voor
ze willen hier 1000 meter de hoogte in , 200 verdiepingen en 3.3 miljard dollar???
Als je daar gedaan hebt kun je misschien....
Alle gekheid op een stokje
ik wens je het allerbeste met je arm (wat je al niet moet doen om een mooie vrouw te zien hé )
maar je weet intussen dat het best te doen is in Iran<;
Eerst maar eens goed profiteren van Syrie en de omstreken en de rest komt wel.
Tussen haakjes de screensaver is goed, 65 extra mooie foto's om nog eens terug te dromen.
Ivo misschien moeten we toch eens overwegen om een groepsreis all in te organiseren in het najaar; we hebben blijkbaar een paar mensen vergeten mee te nemen
Tot horens of ziens
Hou je taai
21 Mei 2006 - 14:37
Barbara:
Hey
dat ziet er idd weer wel een leuke boel uit hé met al die ideale schoonzonen :-)
Hoe is het met je arm gesteld? kan je alles nog doen? :-)
Je ziet er echt wel goe uit hé Michelleke ;-)... en jaja bruiner als mij...miljaar seg!
Maar wacht tot de zomer hier misschien ooit eens wilt aanbreken..
Geniet er nog van en tot je volgende up to date hé!! -
22 Mei 2006 - 12:52
Ralph:
Adriaantje !
Hoe gaat t?
Veel last van je arm?
Ook ik vond het echt een fantastische week. Zeker voor herhaling vatbaar.
Veel plezier op vakantie ! -
25 Mei 2006 - 18:00
Ivo:
Michel, ik weet niet water gebeurd is met je mails, maar ik krijg ze niet meer automatisch. Ik moet telkens zelf op zoek gaan of je iets verstuurd hebt. Ik zal me opnieuw aanmelden. Ja,ons bezoek kon tellen. Er zijn er een paar stik jaloers (hé Nadine)Gisteren nog eens op bezoek geweest bij Modest en onze reis nog eens in gedachten overgedaan.Eigenlijk toch een beetje spijt dat we niet IN de Burj al Arab zijn geweest, maar ja, ne mens moet op zijn oude dag toch nog dromen hebben.
Nog een tip voor Nadine: doe eens een tussenlanding in Dubai op weg naar Indonesie, wij zullen je koffers dragen en persoonlijke gids spelen, alles all-in,hé Modest.
Groetjes
Ivo