Voetballen en snorkelen - Reisverslag uit Dubai, Verenigde Arabische Emiraten van Michel Mulder - WaarBenJij.nu Voetballen en snorkelen - Reisverslag uit Dubai, Verenigde Arabische Emiraten van Michel Mulder - WaarBenJij.nu

Voetballen en snorkelen

Door: Michel Mulder

Blijf op de hoogte en volg Michel

28 Juni 2006 | Verenigde Arabische Emiraten, Dubai

Tussen het eerste en het tweede deel van m’n Syrië-en-Libanon-avonturen door, wil ik toch effe wat kwijt over de voetbalgekte in Dubai. Want die is er zeker!

De hele stad hangt vol met reclame (of aanverwante artikelen) van het WK in Duitsland en alles wat erop lijkt. De radiostations praten over niets anders. Ook hier draait de commerciële voetbalmachine op volle toeren. Niet in de laatste plaats omdat Emirates Airlines één van de hoofdsponsors is.

Ondanks dat Nederland er in de 2e ronde uitgegooid is door die @#$%&* Portugezen blijven wij het hier onverminderd volgen. Het WK is namelijk een zeer goede reden om ons social life deze zomer hier in de Emiraten een nieuwe impuls te geven. Onze nieuwe favoriet is Brazil. Mochten ook deze mannen er uitgeknikkerd worden, gaan we voor Argentinië! En als het echt niet anders kan zijn we zelfs voor Frankrijk.

Terwijl de Arabieren hier al lurkend aan een sheesha naar een beeldscherm ergens staren, vluchten alle expats de bars en discotheken in waar op tv’s en grote schermen iedere wedstrijd uitgezonden wordt (en waar alcohol geserveerd wordt!).

Onze favoriet is ‘Doubledeckers’! Voor De Ideale Schoonzonen en alle trouwe lezers bekend en al eerder de ‘hottest bar’ in Dubai genoemd. En helemaal nu tijdens het WK. Het is niet ongewoon dat je ’s avonds een uur in de rij staat om binnen te komen. Jongetjes en (veel, hééél veel) meisjes van werkelijk alle nationaliteiten lopen hier door elkaar heen en de sfeer is echt helemaal top! (al dan niet veroorzaakt door de enorme hoeveelheden alcohol die door ons en alle anderen geconsumeerd worden). Door de hele tent heen hangen schermen en tv’s zodat vanaf ieder plekje het doelpunt gevolgd kan worden.

Maar wat doe je als de wedstrijd pas ’s avonds laat uitgezonden wordt (het tijdverschil is nog steeds 2 uur later hier) en je de volgende dag weer hard moet ploeteren in die vervloekte hete zon? Gewoon, WEINIG SLAPEN en de volgende dag enigszins te laat en vooral chagrijnig op je werk verschijnen!!! Gelukkig duurt het WK maar enkele weken…

Dus als jullie dachten dat die arme, arme Michel in die dorre en droge woestijn het allemaal moet missen, dan hebben jullie het mooi VERKEERD!!! Hoewel enigszins vermoeid vermaak ik me prima ‘s avonds. Maar what to do als het WK weer afgelopen is? Velen van ons zullen in een groot, gapend zwart gat vallen... Zouden ze ook de Tour hier ook uitzenden???

Om te de-alcoholiseren zijn we afgelopen weekend met een aantal collega’s gaan snorkelen rondom ‘Snoopy Island’ in een resort in Fujeirah. Wat een vakantiegevoel! Beetje in het water dobberen, aan de bar hangen (de Buckler was uitverkocht, maar Foster’s niet!), schildpadje achterna zwemmen en op het strand liggen.

Het expat-leven in de Emiraten is inderdaad zwaar… Another Foster’s anyone?

• 28 Juni 2006 - 17:49

Gekke Jeroen:

Ik had het WK al vaarwel toegezegd. Op deze manier helaas toch weer pijnlijk met de neus op de feiten gedrukt. Wel een groot compliment dat jouw oude collega's in dat prachtige kantoor Vigilantis gaan huizen. TIP: De huurder van de onderste verdiepingen heeft een aantal flipperkasten in de kantine...

• 28 Juni 2006 - 19:07

Nadine:

voetbal ! en voor de belgen moet je niet supporteren zeker !

• 29 Juni 2006 - 11:31

Ronald:

Tsja, alle oranjeslingers en andere oranjetierelantijnen zijn hier inmiddels overal verwijderd. Alleen de echt geinteresseerden kijken nog voetbal. In Duitsland is Ohne Holland Fahr'n Wir Nach Berlin een grote hit.
    Het kan verkeren!
    Geniet van alle goeds van het leven!!!

• 30 Juni 2006 - 07:08

Karin:

Hee, een leuk kort berichtje tussendoor.
    Ik heb maar 1 ding te zeggen over voetbal: it suck's!
    Maar als je écht goed wilt verdienen, kun je beter voetballer worden dan in Dubai gaan werken.
    Lekker dat je effe een weekendje hebt kunnen relaxen, om er vervolgens weer hard tegenaan te gaan. Succes!
    groetjes

• 09 Juli 2006 - 12:07